Wat kunt u per maand besparen door elektronisch te roken?

quit-smoking

5 november, 2013

Mocht je nog twijfelen om over te stappen naar de e-sigaret, dan zou ik dit artikel meenemen in je overweging. Hoe vaak heb je al overwogen om te stoppen met roken wanneer de prijs voor de zoveelste keer omhoog ging? De prijs van sigaretten in Nederland is niet mals en deze prijzen zijn nog steeds aan het groeien. Eigenlijk zou de prijs per 1 januari 2014 weer met 9 cent omhoog gaan, maar doordat de regering op veel weerstand stuitte is er besloten om dit uit te stellen tot 1 januari 2015.

Je hebt het misschien al gelezen op dit blog of ergens anders op internet, maar je kunt veel geld besparen door over te stappen van het traditionele roken naar het elektronisch roken. Met de e-sigaret heb je niet meer te maken met accijnzen en andere poespas waardoor het roken ontzettend duur zou zijn.  Omdat er nergens echt accuraat over bedragen wordt gesproken, hebben wij een gemiddelde berekening voor je gemaakt.

Jaarlijkse kosten reguliere sigaretten
We gaan bij deze berekening uit van iemand die 5 pakjes sigaretten per week rookt. Deze pakjes kosten per stuk €6,-. Dit komt neer op een besteding van €30,- per week. Per jaar hebben we het dan al over €1560,00!

Jaarlijkse kosten elektronische sigaret
Om te testen wat je nou precies kunt besparen kochten wij de eGo-K voor €25,- bij de lokale tabakswinkel. Deze ging gepaard met een potje vloeistof van 10ml voor €5,-. Met dit potje vloeistof konden wij de eGo-K twee weken lang bijvullen. Na twee weken hadden we dus al €30,- bespaard.  We zijn er achter gekomen dat de atomizer na een maand wel vervangen moest worden. Deze atomizer kostte ons €4,-. Ervan uitgaande dat je eenmaal in een jaar een nieuwe batterij koopt voor €14,- kom je op een jaarlijks bedrag van €217,- wanneer je een jaar lang de elektronische sigaret zou roken.

Besparing per maand
Dit is aanzienlijk minder dan de kosten voor het roken van de reguliere sigaretten. Per maand alleen al zou je ongeveer €112,- (!) euro besparen door elektronisch te roken. Wat de financiën betreft is het voor ons dus geen moeilijke keuze. Voor €112,- kun je een heleboel andere leuke dingen doen.