Jouw goede voornemen voor 2014: stoppen met roken?

E Cigarettes Become Popular Alternative

29 januari, 2014

Wat is jouw goede voornemen voor 2014? Deze vraag is je vast en zeker ter ore gekomen rond de jaarwisseling. En was daarop jouw antwoord: stoppen met roken? Zoals je misschien al hebt gemerkt is dit nogal een opgave. Gelukkig zijn er middelen op de markt die jou kunnen helpen daarbij. Één daarvan is de elektronische sigaret. Veel mensen beweren dat de e-sigaret slecht is voor de maatschappij en gebruiken daarbij motieven die simpel te ontkrachten zijn.

1. De e-sigaret zet mensen aan tot roken
Electronische sigaretten zijn niet geproduceerd voor de niet-rokers. Ze worden ontworpen en gepromoot als een veiliger en gezonder alternatief. De damp die uit de e-sigaret komt gaat gepaard met een smaakje naar keuze. Wij kunnen ons niet voorstellen dat iemand de smerige smaak van een sigaret verkiest boven de zoete/zachte smaak van de elektronische variant.

2. De elektronische sigaret werkt toch niet om te stoppen
Er zijn genoeg rokers die eens een elektronische sigaret geprobeerd hebben en zeggen dat het niet werkt. Vaak is het probleem alleen dat ze de verkeerde e-sigaret gebruikt hebben. Er zijn tal van verschillende elektronische sigaretten en de ene is meer geschikt voor iemand dan de andere. Zo zijn er e-sigaretten die speciaal gemaakt zijn voor stevige rokers. Zorg dat je goed onderzoek doet naar wat je koopt voordat je het bestempeld als nutteloos.

3. Je weet niet eens wat je rookt
Het zou zo zijn dat er in een e-sigaret honderden schadelijke stoffen zitten waar men niets van weet. Nu is er toevallig onderzoek naar gedaan en wat blijkt? De enige enigszins schadelijke stof die er in zit is nicotine. Maar wanneer je dit vergelijkt met een echte sigaret ben je vele malen beter af met een elektronische. Nicotine is vooral een verslavend stofje en natuurlijk is er het risico op kanker maar niet zodanig dat je in levensgevaar bent wanneer je elektrisch rookt.

Dit zijn zomaar drie meningen van mensen die wij wel eens om de oren geslingerd krijgen. En daarbij zijn deze meningen ook meteen teniet gedaan. Rokers besparen veel geld en leven een stuk gezonder door over te stappen.