Hoe gebruik je de e-sigaret?

photo (3)

27 november, 2013

Uit eigen ervaring weten we dat het in het begin lastig kan zijn om de e-sigaret naar behoren te laten werken. Daarom geven we hier onder een korte handleiding voor de eGo-K die in principe hetzelfde in elkaar steekt als andere elektronische sigaretten in deze vorm.

esigaret

1. Batterij
Dit onderdeel is afschroefbaar. Vervolgens kun je hem aan de oplader schroeven en die weer aansluiten op een usb-poort. Het neemt ongeveer 3 tot 4 uur in beslag voordat de batterij volledig is opgeladen. Uitgaande van een normale gebruiksintensiteit, gaat de batterij zo’n 1 tot anderhalve dag mee.

2. Powerknop
De powerknop is een belangrijke factor om optimaal gebruik te kunnen maken van de batterij. Door vijf keer kort achter elkaar op de powerknop te drukken gaat de e-sigaret aan. Tijdens het hijsen dient de powerknop ingedrukt te worden zodat de verstuiver geactiveerd wordt en de vloeistof verdampt. Na gebruik weer vijf maal op de knop drukken om de e-sigaret uit te zetten. Als je dit niet doet zal de batterij sneller leeg zijn dan wanneer je hem uitzet na het dampen.

3. Mondstuk
Het mondstuk is de bovenkant van de e-sigaret. Deze kan er ook afgedraaid worden om vervolgens de e-sigaret te vullen met de vloeistof. Let op dat je de vloeistof langs de verstuiver laat glijden. Doe je dit niet dan hoor je het borrelen en kun je geen goede hijs nemen omdat er te weinig zuurstof aangevoerd word. Mocht dit wel gebeuren dan is dit geen ramp. Na een paar hijsen lost dit zich ook vanzelf op.

4. Vloeistof
De vloeistof is in verschillende smaken en maten beschikbaar. Op de foto zie je een flacon van 10 milliliter. Hiermee konden wij de e-sigaret ongeveer 2 weken lang bijvullen. De vloeistof is verkrijgbaar met verschillende nicotinegehaltes. Er is ook vloeistof zonder enige nicotine.

Let op dat de elektronische sigaret anders hijst dan een tabakssigaret. Bij een tabakssigaret moet je harder hijsen om een mooie rookpluim te krijgen maar bij een e-sigaret werkt dat een beetje anders. Om meer damp te produceren en om een grotere hijs te nemen moet je er voor zorgen dat je een langzame lange hijs neemt.